Mulligatawny suppe

Du skal bruge: 
1 høne
3 l kogevand (suppe)
1 spsk kokosolie
1 stort løg
1 tsk karry
1 1/2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander (frø)
2-3 cm frisk ingefær
3 cm frisk gurkemeje
5 fed hvidløg
1 chili
4 gulerødder
2 persillerødder
2 1/2 dl røde linser
Salt

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Hønen skylles og koges i saltet vand til den er mør, ca 2 timer. Den køles ned i kogevandet (suppen) og kødet pilles af skroget. Suppen gemmes. Fortvivl ikke over den ret beskedne mængde kød. Der er masser af kraft og smag i suppen. Gulerødder og persillerod skæres i tern. De røde linser skylles i koldt vand.

Løg, hvidløg, spidskommen, koriander og karry svitses i kokosolien. Tilsæt 3 l suppe, chili, ingefær, gurkemeje, gulerødder, persillerod og røde linser. Hvis der ikke er nok suppe, spædes den op med vand. Suppen simre i 1/2 time til linserne er udkogte og smages derefter til med salt. Hønsekødet skæres i tern og varmes til sidst i suppen. Mulligatawny suppen serveres med frisk koriander og nanbrød eller madbrød http://www.aoff.dk/opskrifter/madbroed
 

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 15/05/2016 - 20:58